Müzlis finomság
Hozzávalók:
200-250 gr müzli (lehetőleg olyan válasszunk, amiben mogyoró, dió vagy manduladarabok is vannak), 1 narancs (ennek majd csak a héja kell), 3 tábla vagy 300 gr tortabevonó csoki, ami lehet keserű vagy tejcsokoládé is. Ebből a mennyiségből kb. 50 db falatkát fogunk kapni.
Elkészítés menete:
- A tábla csokoládét törjük össze apróbb darabokra, majd gőz felett, közepes lángon olvasszuk fel. Ha kellőképen megolvadt, akkor reszeljünk bele egy kis narancshéjat, szórjuk bele a müzlinket és keverjük jól össze, mindaddig, míg a müzli szemeket jól be nem fedi a csokoládé.
- Ezután egy asztalra terítsünk ki egy nagyobb darab sütőpapírt, ezen fogjuk kiszárítani a sütiket. Két teáskanál segítségével a csokis müzliből készítsünk kishalmokat a selyempapírra, majd különböző módon díszítsük őket, hogy még gusztusosabbak legyenek. Szórhatunk rájuk színes tortadrazsét, vagy még mielőtt megszáradnának, beleforgathatjuk őket kókuszreszelékbe, de olvaszthatunk fel fehércsokit is, és azt vékonyan rácsurgatva izgalmas látványban lesz részünk.
- Ezt a sütit elkészíthetjük tortabevonó helyett fehércsoki felolvasztásával is. Ezzel egy teljesen más ízt fogunk kapni és a látvány is sokkal érdekesebb lesz, hiszen így éppen az ellenkező színhatást érhetjük el. A fehér falatkákra szórhatunk barna tortadrazsét, és máris többfélefinomságot kapunk!
- Ha a kis kupacok megszilárdultak, egy kés segítségével szedjük le a selyempapírról őket, és dobozban, hűvös helyen tároljuk. Ezt a sütit elkészíthetjük már napokkal korábban, hiszen semmi olyat nem tartalmaz, amitől megromlana.
|